donderdag 8 maart 2012

Vakantie leuk of iet

Tja, je gaat, als dan niet op internet zitten zoeken naar een leuke vakantie, je het land en de stad van je keuze en boekt een veelal als sprookje omschreven vakantie bestemming, maar dan,.. als je een beetje pech hebt, lijkt je vakantie bestemming helemaal niet op het plaatje wat je geboekt hebt.. Daar heb je dan voor gespaard, lang verhaal kort te maken, als je terug komt van vakantie en je door ergernis en ellende nog meer aan vakantie toe dan voor dat je weg ging.
Gelukkig zijn er ook goede reis organisties die in ieder geval proberen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Het aangesloten zijn van zo een vakantie organisatie bij een soort garantie fonds, geeft toch altijd weer net een beetje meer zekerheid. Ik zat zelf net te kijken op http://www.vakantie4.me en moet je zeggen dat ik, mede door en  mooi filmpje dat op die site staat, meteen zin heb in vakantie.. nog even sparen dus maar.
Wat wel wil helpen is natuurlijk dat vakantiegangers, hun klachten en ervaringen delen op het net. een gewaarschuwd mens telt voor twee en bij veel klachten over een bepaalde reis organisatie zal dat zeker gevolgen hebben voor deze.
Klagen wil dus echt wel eens helpen, maar ook als het helemaal te gek was tijdens je vakantie is dat leuk om te delen, ben heel benieuwd naar andere ervaringen..

7 opmerkingen:

 1. Is inderdaad altijd leuk om een vakantie te vinden die je aanspreekt en ook nog een beetje betaalbaar is. ik kijk zelf meestal op http://www.a1vakantie.nl maar ik moet zeggen die www.vakantie4.me is ook niet verkeerd, al hoewel die volgens mij meer gericht is op de wat verre vakanties en luxe reizen die wat duurder zijn dan een gewone zomervakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MoneyView heeft een onderzoek gedaan naar de kwaliteit, dekking en reikwijdte van de verschillende reisverzekeringen. Hieruit blijkt dat de Europeesche één van de meest uitgebreide verzekering heeft en dat Verzekeruwzelf één van de meest uitgebreide verzekeraars is. (www.a1vakantie.nl) (http://vakantie.all4youtip.nl/reisverzekering.html
  Wat is voordeliger, een doorlopende of een losse reisverzekering..
  Dit is afhankelijk van het aantal keren dat je op vakantie gaat. Onderzoeker Richard Joustra van MoneyView becijfert dat het voor een gezin met kinderen voordeliger is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten wanneer zij er jaarlijks minimaal twee weken tussenuit gaan. Voor een gezin zonder kinderen is dat voor de vakantie duur van een maand.
  Voor alleenstaanden is dit pas het geval als ze jaarlijks minstens 8 dagen op wintersport gaan en ruim 3 weken naar een zomerse bestemming..
  Uiteraard is een doorlopende verzekering wel gemakkelijk, want na het afsluiten heb je er geen omkijken meer aan.
  Deskundigen adviseren een reisverzekering met name af te sluiten voor onverwachte zaken de de klant zelf niet zou kunnen dragen, zoals repatriërings kosten bij een overstroming of aardbeving en onvoorziene uitgaven voor bijvoorbeeld de terug reis in verband met een nood geval in de familie.
  Inmiddels blijkt uit cijfers dat 78% van de Nederlandse vakantie gangers beschikt over en doorlopende reisverzekering en 10% kiest voor en kortlopende polis. (bron MoneyView/de Telegraaf)
  De waarde van mee gebrachte apparatuur zoals smartphone en computer wordt in de meeste gevallen niet volledig vergoed en bovendien geld bij de meeste doorlopende reisverzekeringen een eigen risico van minimaal € 50,-
  Ook bij diefstal en vermissing is het niet eenvoudig om deze apparatuur vergoed te krijgen
  en eisen de verzekeraars items als aankoop bewijzen en aangifte papieren enzovoort.
  Als een iPhone of BlackBerry van een strandstoel wordt gestolen, wordt er principeel niet uitbetaald door de verzekeraar.
  Wel is gebleken dat de verzekerde zich niet te snel moet laten afschepen en bij afwijzing, na goed na lezen van de verzekering voorwaarden, om een contra expertise kan vragen..
  In een aantal gevallen werd daarna alsnog tot betaling van de schade over gegaan.
  Neem geen risico en ga altijd verzekerd op reis..
  Alvast een fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn helaas een heleboel vakantie gangers die denken dat hun zorg verzekeraar, ook de medische kosten in het buitenland dekt... dat is helaas niet in alle gevallen waar, het is dus zaak om voordat je op reis / vakantie gaat, je verzekeraar daar duidelijkheid om vraagt om vakantie ellende te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, zo moet je overal op letten, ik had een "nieuw Hotel" in Bergen geboekt via vakantieveilingen. 2 nachten in hotel de "heerlijkheid".
  Aangekomen, niets nieuw, gewoon een ontzettend gedateerd oud en krakkemikkig hotel en toen we de (scheve)kamer in kwamen bleef er nauwelijks ruimte over om je om te draaien. de wc/douche was klein en onverzorgd zodat we meteen rechts om keer gemaakt hebben en dus 2 dagen vakantie plezier in het water zagen vallen.. Vakantieveilingen bleef volhouden dat het een nieuw hotel was en bleek niet bereid om ook maar iets te doen... Beetje jammer, maar zo zie je dat je alle aanbiedingen goed moet lezen in goed naar de bij behorende foto`s en reacties moet kijken. Ook raar is dat we bij vakantieveiling geen mogelijkheid krijgen om beoordelingen van onze boekingen te plaatsen..... je zou zeggen, een gewaarschuwd mens telt voor 2 en zo voorkom je klachten en teleurstellingen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vakantie wordt een dure geschiedenis, maar, als je gaat trouwen wil je natuurlijk wel op huwelijksreis, want als het goed is.. trouw je maar 1 keer en wil je daar mee de droomvakantie huwelijksreis van je leven beleven om zo deze gebeurtenif tot in eeuwigheid te kunnen herinneren...
  http://www.vakantie4.me is een leuke huwelijksreis en luxe vakantie pagina, maar ik kan me voorstellen dat het ook wel wat dichterbij of goedkoper mag. Gewoon gezellig een vakantiehuis huren in een leuke omgeving kan ook en hoeft niet zo duur te zijn, voordeel is dat je voor niet al te veel extra, ook nog vrienden of familie kunt mee nemen.. mocht je dat willen. http://vakantiehuizen.a1tip.nl geeft een leuk overzicht van diverse vakantie mogelijkheden qua vakantiehuizen en vakantieparken in Europa. Mocht je het nog anders willen invullen kun je ook kijken op de autovakantie camping kampeer pagina http://camping.a1tip.nl voor het maken van een leuke fietsreis, wandelvakantie, autovakantie ofwel kampeervakantie. Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap echt niet dat mensen zoveel problemen tegenkomen tijdens hun vakantie. Met een goede voorbereiding en een beetje gezond verstand kan je een heleboel problemen voorkomen. Accommodaties kun je bijvoorbeeld makkelijk checken door reacties van anderen te bekijken. Criminaliteit kun je voor het grootste deel ontwijken wanneer je luisterd naar de lokale bevolking. Toen ik op rondreis Costa Rica ging heb ik http://www.vakantie-costarica.com/ geraadpleegd voor de handigste reistips. Soms is problemen in het buitenland echt een beetje eigen schuld dikke bult!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vakantie is normaliter iets waar je veel plezier aan kunt beleven, zowel in het zoeken en plannen van je vakantie of reis, als in het daadwerkelijk beleven van je reis of vakantie. Zaak is dus wel om je goed te oriënteren en voot te bereiden op dat geen wat je wil en zoekt. op http://vakantieland.a1tip.nl is een duidelijk overzicht van vakantielanden en de reis aanbieders als ook de aanbiedingen en lastminutes. Makkelijk om meteen het land van je reisdoel te vinden en te starten met het vergelijken van de vakantie aanbieders.

  BeantwoordenVerwijderen

Contact en info